Trufla czarna letnia cała. Słoik 100 g.
Oryginalny produkt włoski.
Teraz można cieszyć się smakiem oryginalnej włoskie trufli. Produkt toskański.
Po otwarciu wyjąć truflę ze słoika i osuszyć delikatnie papierowym ręcznikiem. pokroić truflę w cieniutkie plasterki. Użyć np. do dekoracji dań zawierających krem truflowy. Aby wzmocnić smak potraw dodać sok znajdujący się w słoiku.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 0°–4°C i spożyć w ciągu kilku dni.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
132 kcal/31 kJ |
Tłuszcze: |
0,5 g |
- w tym nasycone: |
0,1 g |
Węglowodany: |
0,7 g |
- w tym cukry: |
0,7 g |
Białko: |
6,0 g |
Sól: |
0,0 g |
Podczas długiego podgrzewania/gotowania produkt traci aromat i właściwości smakowe. Polecamy zaraz po wyjęciu ze słoika cieniutko plastrować na gotowe danie.
Stefania Calugi założyła firmę w 1987 roku. Wtedy zaczęła sprzedawać świeże trufle dostarczane jej przez grupę zaufanych zbieraczy trufli zweryfikowanych i ocenionych przez jej ojca – Renato.
Od samego początku firmę cechował dynamiczny rozwój oparty na zwiększaniu ilości dostawców i odbiorców oraz na wykorzystywaniu produktów najwyższej jakość z informacją: Made in Italy. Stale wprowadzane są nowe technologie mające dostarczyć nowe i dotychczasowe produkty w lepszych cenach i lepszej jakości. Firma spełnia wszystkie wymagania jakościowe, w tym rygorystyczne normy sanitarne obowiązujące we Włoszech i całej Europie. Gama produktów STEFANIA CALUGI obejmuje obecnie około 150 pozycji: wspólny mianownik receptur stanowi połączenie tradycji i nowoczesności toskańskiej, czego efektem są oryginalne, często znane od bardzo dawna smaki połączone z subtelnym dotykiem trufli.
Produkty z logo STEFANIA CALUGI obecne są w ponad dwudziestu krajach świata. Od 2015 roku do sprzedaży została wprowadzona gama produktów bezglutenowych. Produkty STEFANIA CALUGI dostarczane są zarówno do sklepów jak i bezpośrednio do restauracji.