Sos pomidorowy ostry BIO. Słoik 340 g.
Produkt włoski. Firma: IRIS
Składniki: pomidory* (94%), warzywa w różnych proporcjach - marchew, cebula, seler* (4,7%), sól morska, bazylia*, papryczka chilli* (0,5%), czerwona papryka*.
* - produkty z uprawy ekologicznej
Sos pomidory IRIS powstaje z pomidorów i warzyw uprawianych, produkowanych i certyfikowanych zgodnie z metodami i standardami rolnictwa ekologicznego. Pomidory z prowincji Cremona są szczególnie wartościowe ze względu na charakterystykę gruntów rolnych i klimat. Po zbiorach pomidory są przetwarzane na surowo bez dodatku cukrów i pasteryzowane po zapakowaniu w celu zachowania najwyższych właściwości organoleptycznych pulpy pomidorowej.
Warto wypróbować inne sosy IRIS: pomidorowy, pomidorowy z warzywami i z bazylią. Doskonałe do bezpośredniego spożycia lub jako baza do przygotowania sosów lub zup. Uprawy ekologiczne są położone na terenie Włoch.
Data ważności: 48 miesięcy od wyprodukowania.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
118 kcal/28 kJ |
Tłuszcze: |
0,2 g |
- w tym nasycone: |
0,1 g |
Węglowodany: |
4,2 g |
- w tym cukry: |
3,5 g |
Błonnik: |
2,6 g |
Białko: |
1,1 g |
Sól: |
0,75 g |
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech.
Pasta Iris oraz A.S.T.R.A. Bio srl to spółdzielnia rolnicza założona w 1978 roku. Jej głównym założeniem było uprawianie ziemi i wytwarzanie zdrowych produktów bez używania sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin. W gamie produktów znajdziemy makarony, mąki, ziarna, sosy pomidorowe i przekąski certyfikowane m.in.: IFC, BRC, „Organic Product”.