Sos "Zbieracza trufli". Słoik 180g.
Oryginalny produkt włoski.
Produkt toskański.
Produkt bezglutenowy.
Sos pomidorowy z truflą.
Składniki: przecier pomidorowy 82% (pochodzenie świeżych pomidorów: Włochy), czarne oliwki bez pestki, kapary, oliwa z oliwek, sól, trufla letnia 1% (pochodzenie: Włochy), zioła, aromat, regulator kwasowości: kwas mlekowy, stabilizator: glukonian żelaza.
Glukonian żelaza - lek, a także związek znany jest także jako dodatek do żywności, oznaczany jako E579. Jest on czarnym barwnikiem, poprawiającym wygląd przede wszystkim czarnych oliwek. Nie jest szkodliwy dla człowieka.
Propozycja podania: Spaghetti w sosie Zbieracza trufli.
Ugotować spaghetti w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek, odcedzić i szybko posmażyć na małym ogniu mieszając z sosem Zbieracza Trufli. Dodać oliwę z oliwek ekstra virgin.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze 0°–4°C i spożyć w ciągu kilku dni.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
331 kcal/80 kJ |
Tłuszcze: |
6,1 g |
- w tym nasycone: |
0,6 g |
Węglowodany: |
2,5 g |
- w tym cukry: |
2,5 g |
Białko: |
2,2 g |
Sól: |
4,1 g |
Podczas długiego podgrzewania/gotowania produkt traci aromat i właściwości smakowe.
Stefania Calugi założyła firmę w 1987 roku. Wtedy zaczęła sprzedawać świeże trufle dostarczane jej przez grupę zaufanych zbieraczy trufli zweryfikowanych i ocenionych przez jej ojca – Renato.
Od samego początku firmę cechował dynamiczny rozwój oparty na zwiększaniu ilości dostawców i odbiorców oraz na wykorzystywaniu produktów najwyższej jakość z informacją: Made in Italy. Stale wprowadzane są nowe technologie mające dostarczyć nowe i dotychczasowe produkty w lepszych cenach i lepszej jakości. Firma spełnia wszystkie wymagania jakościowe, w tym rygorystyczne normy sanitarne obowiązujące we Włoszech i całej Europie. Gama produktów STEFANIA CALUGI obejmuje obecnie około 150 pozycji: wspólny mianownik receptur stanowi połączenie tradycji i nowoczesności toskańskiej, czego efektem są oryginalne, często znane od bardzo dawna smaki połączone z subtelnym dotykiem trufli.
Produkty z logo STEFANIA CALUGI obecne są w ponad dwudziestu krajach świata. Od 2015 roku do sprzedaży została wprowadzona gama produktów bezglutenowych. Produkty STEFANIA CALUGI dostarczane są zarówno do sklepów jak i bezpośrednio do restauracji.