Ryż jaśminowy. Opakowanie 500 g.
Riso Jasmin
Ryż jaśminowy rośnie głównie na obszarach górskich w północnych regionach Tajlandii, gdzie nadal jest uprawiany tradycyjnymi metodami. Jego krystaliczne ziarna – długie i smukłe, uwalniają szczególny aromat orientalnych przypraw podczas gotowania.
Ryż jaśminowy jest idealny do smacznych potraw azjatyckich, sałatek i pysznych dodatków.
Węglowodany ryżowe są łatwo przyswajalne, trawione i natychmiast przekształcane w dostępną energię.
Włochy są największym europejskim producenta ryżu. Przez cały okres uprawy poddawany jest surowym europejskim wymogom.
Gotować 12 – 14 min.
Wartość odżywcza w 100 g. produktu:
Wartość energetyczna: |
354 kcal/1504 kJ |
Tłuszcz: |
0,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0,1 g |
Węglowodany: |
80,4 g |
- w tym cukry: |
0,2 g |
Błonnik: |
1,0 g |
Białko: |
6,7 g |
Sól: |
0, 0 g |
Zapakowano we Włoszech.
Historia rodzinnej firmy Riso Vignola zaczyna się w 1880 roku. Dzisiaj, dzięki bardzo wysoko zaawansowanym technologiom i elastycznym metodom produkcji, Vignola jest producentem ryżu nastawionym na wysoką jakość, ale i wiernym swoim tradycjom.