Ryż czerwony. Opakowanie 1 kg.
Riso Integrale Rosso.
Oryginalny ryż uprawiany we Włoszech.
Jest to szczególna odmiana brązowego ryżu uprawiana na glebach gliniastych bogatych w żelazo. Jego czerwone, cienkie i długie ziarna charakteryzują się wyjątkowym i intensywnym aromatem.
Ryż czerwony Vignola to idealny składnik do gotowania makrobiotycznego, timbales i specjalnych potraw na bazie ryb. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek.
Czerwony ryż jest zalecany dla naszego zdrowia dzięki swoim właściwościom: jest bogaty w błonnik, witaminę B, polifenole, sole mineralne i potas. Może pomóc zmniejszyć „zły” cholesterol.
Czas gotowania 35 – 40 min.
Wartość odżywcza w 100 g. produktu:
Wartość energetyczna: |
361 kcal/1529 kJ |
Tłuszcz: |
1,9 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: |
0,5 g |
Węglowodany: |
77,4 g |
- w tym cukry: |
1,2 g |
Błonnik: |
1,9 g |
Białko: |
7,5 g |
Sól: |
0,0 g |
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech.
Historia rodzinnej firmy Riso Vignola zaczyna się w 1880 roku. Dzisiaj, dzięki bardzo wysoko zaawansowanym technologiom i elastycznym metodom produkcji, Vignola jest producentem ryżu nastawionym na wysoką jakość, ale i wiernym swoim tradycjom.