BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Ryż basmati (500g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 18,43 zł 18.43
Cena w innych sklepach: 20,83 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ryż basmati. Opakowanie 500 g.

Riso Basmati.

Ryż Basmati jest uprawiany głównie w Pakistanie i północnych Indiach. Jest to ceniona odmiana z długimi, cienkimi i perłowymi ziarnami. Ryż ma wyczuwalny i charakterystyczny aromat drzewa sandałowego. Podczas gotowania ziarna wydłużają się, uwalniają zapach, pozostają jędrne, zwarte i oddzielone.

Ryż basmati jest idealny do przystawek i dekoracji każdego dania indyjskiego oraz w kuchni międzynarodowej. To doskonały składnik do smacznych sałatek ryżowych.

Słowo „basmati” pochodzi z języka hinduskiego i oznacza: „królowa zapachu”. Smak i zapach tego ryżu potwierdzają, że nazwa ta jest w pełni zasłużona.

Włochy są największym europejskim producenta ryżu. Przez cały okres uprawy poddawany jest surowym europejskim wymogom.

Gotować 12 – 14 min.

Wartość odżywcza w 100 g. produktu:

 Wartość energetyczna:  354 kcal/1504 kJ
 Tłuszcz:  0,4 g
  - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,1 g
 Węglowodany:  80,4 g
  - w tym cukry:  0,2 g
 Błonnik:  1,0 g
 Białko:  6,7 g
 Sól:  0, 0 g

Zapakowano we Włoszech.

 

Historia rodzinnej firmy Riso Vignola zaczyna się w 1880 roku. Dzisiaj, dzięki bardzo wysoko zaawansowanym technologiom i elastycznym metodom produkcji, Vignola jest producentem ryżu nastawionym na wysoką jakość, ale i wiernym swoim tradycjom.

 

Dane techniczne

Opakowanie torebka plastikowa
Waga/Pojemność 500g
Kraj pochodzenia Włochy

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl