BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Pesto rosso (160g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 12,81 zł 12.81
Cena w innych sklepach: 14,48 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Pesto czerwone rosso. Tuba 160 g.

Włoskie pesto czerwone.

Produkt firmy Rodolfi.

 

Pesto Rosso ma starożytne pochodzenie. Według tradycyjnych opowieści, marynarze z Genui przybyli do portu w Trapani i tam przedstawili miejscowym tradycyjne pesto. Sycylijczycy udoskonalili przepis, dodali składniki występujące na Sycylii i efekt był prawdziwym triumfem smaków.

Łącząc składniki i tradycje z obu tych miejsc, Rodolfi wytwarza pesto, które jest prawdziwą eksplozją smaków.  Produkt dostępny jest w dwóch wersjach: słoik (190 g.) i tuba (160 g.).

Skład: pomidor (33%), olej słonecznikowy, woda, ser Parmigiano Reggiano DOP (krowie mleko, sól, podpuszczka - 5%), proszek pomidorowy, monohydrat dekstrozy, orzechy nerkowca, marchew, sól, bazylia 1,46%, ocet balsamiczny (ocet winny, winogrona, barwnik: karmel E150d), cukier, skrobia kukurydziana, włókno roślinne, kwas askorbinowy, kwas mlekowy.

NIE ZAWIERA GLUTENU.

ALERGENY: MLEKO I POCHODNE.

Wartość odżywcza w 60 g. (3 łyżeczki)

 Energia: 822,6 kJ/199,2 kcal
 Tłuszcz: 17,7 g
    - w tym tłuszcze nasycone: 6,0 g
    - w tym tłuszcze trans: 0,0 g
 Węglowodany: 11,2 g
 Białko: 2,5 g
 Sól: 1830 mg

 

Dzięki 120-letniemu historii Rodolfi Mansueto S.p.A. jest jedną z najstarszych włoskich przedsiębiorstw produkujących pokrojone i rozdrobnione pomidory, pastę pomidorową, sosy, passatę i proszek pomidorowy z czerwonych, świeżych, zdrowych i naturalnych pomidorów.

Naturalne i oryginalne produkty stworzone z pomidorów są wynikiem ciągłych ulepszeń technologii produkcyjnej oraz codziennej troski i dbałości o każdy element przy produkcji.

Jasno czerwona pasta pomidorowa, passata, delikatne pokrojone i posiekane pomidory, lekkie przyprawy i pyszne sosy to specjalności Rodolfi Mansueto S.p.A. od 1896 roku. Niepowtarzalny smak, który podbija podniebienia i odróżnia firmę od konkurencji, jest jednym z wyróżników tych produktów.

Rodolfi Mansueto S.p.A. sprzedaje swoje produkty pod następującymi markami: Ortolina, Ortolina Kids, Alpino, Ardita.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl