BLOG delprima.pl
Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Trufle - o czym trzeba wiedzieć?

Trufle – z czym to się je?

Trufle należą do elitarnej grupy produktów. W hierarchii kulinarnej plasują się obok takich rarytasów jak szafran czy kawior, a ich cena potrafi przekroczyć kilka tysięcy euro za kilogram. Czym te niezwykłe grzyby przyciągają uwagę smakoszy ze wszystkich stron świata?

Oliwa extra virgin z oliwek z Ligurii 'Mosto Oro' Taggiasca (750ml)

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 112,65 zł 112.65
Cena w innych sklepach: 127,29 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Oliwa extra virgin z oliwek z Ligurii 'Mosto Oro' z oliwek odmiany Taggiasca. Butelka 750 ml.

Oliwa z oliwek "Mosto Oro" jest dumą firmy Calvi. To najlepsza oliwa w naszej ofercie - jej smak jest delikatny, a zapach piękny. Rodzina Calvi, do produkcji tej oliwy używa tylko oliwek produkowanych przez siebie. 

Jest produkowana wyłącznie z najwyższej jakości oliwki "Taggiasca": jednej z najszlachetniejszych odmian oliwek, typowej dla wzgórz zachodniej Ligurii. Oliwki zbierane są ręcznie od grudnia do marca, przy szczycie ich dojrzewania i są natychmiast tłoczone na zimno. Dzięki niezwykle łagodnemu i lekko migdałowemu smaku, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia "Mosto Oro" wzbogaca najbardziej wyrafinowane dania i jest szczególnie polecana do ryb.

Butelki owinięte są złotą folią dla pełnej ochrony przed światłem.

Jak określić datę butelkowania oliwy? Sprawa jest dosyć prosta - w przypadku większości oliw extra virgin z oliwek data minimalnej trwałości wynosi 18 miesięcy, więc data przydatności podana na butelce minus 18 miesięcy da nam dokładny dzień butelkowania.

Zbiory oliwek są raz do roku. W przypadku oliwek gatunku Taggiasca jest to okres od listopada do stycznia. Oliwki muszą być tłoczone w ciągu kilkunastu godzin od zbioru, nigdy powyżej 24 godzin.  Najczęściej jest to  około 12-15 godzin. Potem oliwa jest przechowywana w stalowych tankach pod ziemią w atmosferze obojętnego gazu, w oczekiwaniu na butelkowanie.

W przypadku czołowych producentów oliwy extra virgin z oliwek, do których niewątpliwie należy firma Calvi, mamy pewność że oliwki z których została wyprodukowana dana partia oliwy należą do ostatnich zbiorów wynikających z powyższej kalkulacji.

Calvi została założona w 1921 roku przez Giuseppe Calviego jako mała tłocznia oliwy z oliwek. Strategia firmy jest bardzo prosta: dobre produkty i ich atrakcyjny wygląd.
Ofertę uzupełniają: oliwki taggiasca, pesto, karczochy w oleju, doskonały tuńczyk, oleje smakowe.

Polecamy ten produkt! Zdecydowanie wart swojej ceny.

Dane techniczne

Opakowanie butelka szklana
Waga/Pojemność 750ml
Kraj pochodzenia Włochy

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl