BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Oliwa extra virgin z oliwek "Frate Sole" (500 ml)

Dostępność: brak towaru
Cena: 85,36 zł 85.36
Cena w innych sklepach: 96,46 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Oliwa extra virgin z oliwek "Frate Sole". Butelka ceramiczna 500 ml.

Włoska oliwa z oliwek.

Piękna ceramiczna butelka.

Specjalna edycja "Ceramiche" składa się z trzech różnych rodzajów oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które wyróżniają się swoim smakiem.

Ich nazwy inspirowane są "Cantico delle Creature" św. Franciszka z Asyżu, patronem Włoch:

  • Sorella Luna (Sister Moon) – biała butelka z oliwą o delikatnym smaku,
  • Frate Sole (Brother Sun) – czarna butelka z oliwą o intensywnym smaku,
  • Il Pellegrino (The Pilgrim) – brązowa butelka z oliwą dobrze zbalansowanym smaku.

Każda butelka jest wielokrotnego użytku, ma mechaniczne zamkniecie i jest ozdobiona krzyżem z drewna oliwnego "Tau".

MYŚLMY EKOLOGICZNIE! Ceramiczna butelka może być ponownie wykorzystana, na przykład jako karafka na wodę, wazon kwiatowy lub podstawa do lampy. Bądź kreatywny i myśl ekologicznie!

Do produkcji oliwy wykorzystano mieszankę włoskich oliwek.

Oliwę uzyskano we Włoszech z ekstrakcji na zimno z oliwek zebranych we Włoszech.

Jest idealna do wołowiny i dań zdecydowanych w smaku.

 

C.U.FR.OL. ma siedzibę w Spoleto we włoskim regionie Umbria. Jest dostawcą oliwy do wybranych linii lotniczych. Wśród jego klientów znajduje się również kilka restauracji wyróżnionych dwiema lub trzema gwiazdkami Michelin.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl