BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Ocet balsamiczny z Modeny I.G.P. (500ml)

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 4 dni
Cena: 38,84 zł 38.84
Cena w innych sklepach: 43,89 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ocet balsamiczny z Modeny I.G.P. Butelka 500 ml.

Oryginalny włoski ocet balsamiczny z Modeny.

Certyfikowane miejsce pochodzenia - I.G.P.

Producent: Leonardi.

Od ponad 140 lat rodzina Leonardi z okolic Modeny wytwarza najwyższej jakości octy balsamiczne.
Tradycyjne receptury są wciąż pilnie strzeżone.

Polecamy do sałatek, surowych i gotowanych warzyw, grilowanych mięs, ryb i omletów.

Bez dodatku karmelu i cukru.

Skład: ocet winny, moszcz winogronowy. Zawiera siarczany.

Kwasowość 6%.

Wartość odżywcza w 100 g.:

 Wartość energetyczna:  83 kcal/349 kJ
 Tłuszcze:  0 g
   - w tym nasycone:  0 g
 Węglowodany:  15,5 g
   - w tym cukry:  15,5 g
 Białko:  0,8 g
 Sól:  0,06 g

Wyprodukowano i butelkowano we Włoszech.


Firma Leonardi rozpoczęła swoją działalność w XVIII wieku. Ocet balsamiczny, w którym się specjalizuje, jest wyjątkową przyprawą produkowaną w ograniczonej ilości, gdyż ten oryginalny może być wytwarzany wyłącznie na obszarach Modeny i Reggio Emilia.

Tradycyjny ocet balsamiczny z Modeny był w przeszłości istotną częścią dziedzictwa rodziny. Zapisywano go w spadkach, stanowił prestiżowy posag panien młodych z arystokratycznych rodów lub przechowywano na strychach, opiekując się nim ze szczególną troską i miłością z pokolenia na pokolenie.
Był uważany za panaceum na wszystkie choroby. Od czasów Renesansu znany w najwyższych szczeblach arystokracji. Rzadko ofiarowywany w prezencie, lecz jeśli już podarowany, stanowił dar godny królów i książąt.

Dane techniczne

Opakowanie butelka szklana
Waga/Pojemność 500ml
Kraj pochodzenia Włochy

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl