BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Ocet balsamiczny z Modeny Grand Chefs niebieski 3 (250ml)

Dostępność: brak towaru
Cena: 55,60 zł 55.60
Cena w innych sklepach: 62,82 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Ocet balsamiczny z Modeny Grand Chefs niebieski 3. Opakowanie 250 ml.

Zrobiony jest w 100% z zakwaszonego gotowanego moszczu z winogron, bez dodatku substancji aromatyzujących, karmelu, barwników, konserwantów.

Polecamy w szczególności do potraw surowych. Najlepiej smakuje w połączeniu z Parmezanem i truskawkami. Jest wyśmienity z oliwą Extra Virgin z oliwek w sałatkach oraz jako dodatek do potraw pieczonych i gotowanych. Wydobędzie aromat i smak każdej potrawy. Jest także doskonały na dobre trawienie po obfitym posiłku!

Skład: ocet winny, gotowany moszcz winogronowy.

Zawiera siarczyny.

Tradycyjny ocet balsamiczny z Modeny był w przeszłości istotną częścią dziedzictwa rodziny. Zapisywano go w spadkach, stanowił prestiżowy posag panien młodych z arystokratycznych rodów lub przechowywano na strychach, opiekując się nim ze szczególną troską i miłością z pokolenia na pokolenie.
Był uważany za panaceum na wszystkie choroby. Od czasów Renesansu znany w najwyższych szczeblach arystokracji. Rzadko ofiarowywany w prezencie, lecz jeśli już podarowany, stanowił dar godny królów i książąt.

Wartość odżywcza w 100 g.:

 Wartość energetyczna:  202 kcal/845 kJ
 Tłuszcze:  0 g
   - w tym nasycone:  0 g
 Węglowodany:  45 g
   - w tym cukry:  45 g
 Białko:  1,25 g
 Sól:  0,06 g

Wyprodukowano i butelkowano we Włoszech.

 

Firma Leonardi rozpoczęła swoją działalność w XVIII wieku. Ocet balsamiczny, w którym się specjalizuje, jest wyjątkową przyprawą produkowaną w ograniczonej ilości, gdyż ten oryginalny może być wytwarzany wyłącznie na obszarach Modeny i Reggio Emilia.

 

Dane techniczne

Opakowanie butelka szklana
Waga/Pojemność 250ml
Kraj pochodzenia Włochy

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl