Makaron warkoczyk pół-pełnoziarnisty z mąki orkiszowej BIO. Opakowanie 500 g.
Strozzapreti al farro semi integrali bio.
Oryginalny makaron włoski. Produkt posiada certyfikat produktu ekologicznego.
Składniki: mąka orkiszowa Tritticum dicoccum, woda.
Czas gotowania: 7-8 min.
Makaron z orkiszu, podobnie jak nasze pozostałe organiczne produkty IRIS, oparte są na węglowodanach złożonych, mają wysoką wartość odżywczą, są bogate w błonnik i są również lekkostrawne. Szczególnie polecane są osobom uprawiającym sport. Gluten z orkiszu jest bardziej lekkostrawny niż ten z pszenicy - występuje on w mniejszych ilościach niż w tradycyjnym makaronie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data przydatności: 36 miesięcy od daty produkcji.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
1521 kJ/359 kcal |
Tłuszcze: |
1,5 g |
- w tym nasycone: |
0,5 g |
Węglowodany: |
76,0 g |
- w tym cukry: |
2,1 g |
Białko: |
12,0 g |
Błonnik: |
3,4 g |
Sól: |
0,0 g |
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech.
Pasta Iris oraz A.S.T.R.A. Bio srl to spółdzielnia rolnicza założona w 1978 roku. Jej głównym założeniem było uprawianie ziemi i wytwarzanie zdrowych produktów bez używania sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin. W gamie produktów znajdziemy makarony, mąki, ziarna, sosy pomidorowe i przekąski certyfikowane m.in.: IFC, BRC, „Organic Product”.