BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Makaron świderek fusilli (500g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 16,00 zł 16.00
Cena w innych sklepach: 18,08 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Makaron świderek fusilli. Opakowanie 500 g.

Włoski makaron z pszenicy twardej durum.

Składniki: mąka z pszenicy durum (grano duro), woda.

Zawiera gluten.

Jeśli mówimy Włochy - myślimy makaron, ponieważ zgodnie z tradycją każda chwila jest dobra, aby delektować się pysznym talerzem makaronu z semoliny i zafundować sobie chwile czystej kulinarnej przyjemności. Dzięki prostocie składników i jakości używanych surowców, z każdym kęsem będzie można coraz bardziej zakochać się w tym makaronie i tradycji, która się z nim wiąże. Metoda jest taka sama, jak w przypadku makaronu jajecznego - potrójnie mieszane ciasto, wykorzystanie elementów z brązu i suszenie w niskiej temperaturze. Dzięki czemu jest naprawdę oryginalny i wysokiej jakości. Dokładne badanie faktury (szorstka, porowata i grubsza), składników i przetwarzania pozwoliło stworzyć doskonały produkt.

Makarony firmy La Pasta Di Camerinio zostały uznane za najlepsze we Włoszech pod względem stosunku jakości do ceny i nagrodzony przez konsumentów w konkursie „Sapore dell’Anno” w latach 2016, 2017 i 2018.

Dzięki umowom z lokalnymi rolnikami firma używa w 100% włoskich wyselekcjonowanych składników: najwyższej jakości ziarna o wysokiej wartości białka i świeże jaja kategorii A (do makaronów jajecznych). Ciasto jest mieszane w 3 fazach w kontrolowanej niskiej temperaturze przez ponad 30 minut. Do wytłaczania ciasta używane są matryce z brązu w celu uzyskania szorstkiej i porowatej konsystencji. Wtedy makaron wchłania sos najlepiej i smak jest najpełniejszy. Powolny proces schnięcia, który w zależności od kształtu makaronu trwa od 24 do 56 godzin. Ponadto temperatury są utrzymywane na niskim poziomie, aby zachować wartości odżywcze i doskonałe właściwości organoleptyczne.

Wartość odżywcza w 100 g. produktu:

 Wartość energetyczna:  352 kcal/1493 kJ
 Tłuszcz: 1,5 g
   - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,3 g
 Węglowodany:  70 g
   - w tym cukry:  3,4 g
 Błonnik: 2,9 g
 Białko: 14 g
 Sól: 0,01 g

Makaron wyprodukowano i zapakowano we Włoszech.

 

W procesie produkcji La Pasta di Camerino wykorzystuje elementy uzyskane ze źródeł odnawialnych, a energię - z promieni słonecznych. Przy wytwarzaniu makaronów firma stosuje rzemieślnicze techniki w połączeniu z nowoczesnymi maszynami, a składniki są tylko dwa: najlepsza pszenica durum i świeże jaja.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl