Makaron pełnoziarnisty - rurka skośna karbowana BIO. Opakowanie 500 g.
Penne rigate di semola integrale di grano duro.
Oryginalny makaron włoski z pszenicy grand duro. Produkt posiada certyfikat BIO.
Składniki: mąka z pełnego przemiału pszenicy durum, woda.
Mąka używana do produkcji makaronów pełnoziarnistych IRIS jest uzyskiwana poprzez mielenie ziaren z całą ich powłoką, tak jak tworzy je natura. Dzięki temu, mąka jest bogatsza w składniki odżywcze (szczególnie w białko i błonnik) niż biała semolina. Twarde ziarna używane do produkcji makaronów pełnoziarnistych IRIS są pozyskiwane bezpośrednio od włoskich rolników.
Czas gotowania: 11-13 min.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Data przydatności: 36 miesięcy od daty produkcji.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
1506 kJ/356 kcal |
Tłuszcze: |
2,2 g |
- w tym nasycone: |
0,4 g |
Węglowodany: |
68,0 g |
- w tym cukry: |
3,4 g |
Błonnik: |
8,3 g |
Białko: |
12,0 g |
Sól: |
0,0 g |
Wyprodukowano i zapakowano we Włoszech.
Pasta Iris oraz A.S.T.R.A. Bio srl to spółdzielnia rolnicza założona w 1978 roku. Jej głównym założeniem było uprawianie ziemi i wytwarzanie zdrowych produktów bez używania sztucznych nawozów i chemicznych środków ochrony roślin. W gamie produktów znajdziemy makarony, mąki, ziarna, sosy pomidorowe i przekąski certyfikowane m.in.: IFC, BRC, „Organic Product”.