Makaron haczyki Gancetti bezglutenowe BIO. Opakowanie 250 g.
Makaron z mąki z ciecierzycy.
Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat BIO, odpowiedni dla Wegan.
Włoski makaron bezglutenowy.
Dzięki właściwościom ciecierzycy, makaron uzyskany z jej mąki, jest najbardziej podobny do tradycyjnego makaronu pod względem smaku i wyglądu. Doskonale sprawdza się z różnymi rodzajami przypraw. Ciecierzyca ma bardzo wysoką zawartość błonnika, białka, węglowodanów i tłuszczów. Mąki z ciecierzycy otrzymane przez umiejętne mielenie są przetwarzane „surowe” za pomocą tradycyjnych matryc z brązu, aby zapewnić powolne suszeniem w niskiej temperaturze, co idealne zachowuje wszystkie cechy organoleptyczne ciecierzycy.
Haczyki - rzadko spotykany kształt makaronu, ale dzięki temu ten rodzaj makaronu staje się uniwersalny - odpowiedni do zup, a także jako dodatek do drugich dań. Powierzchnia idealnie chłonie przyprawy.
Niepowtarzalny smak ciecierzycy z białkiem, węglowodanami i tłuszczem, zapewnia równowagę wszystkich składników odżywczych oraz wysoką zawartość błonnika.
Składniki: mąka z ciecierzycy z uprawy ekologicznej, woda.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.
Do wrzącej wody wrzucić makaron i gotować przez określony na opakowaniu czas. Nie mieszać przez pierwsze minuty gotowania. Gotować na małym ogniu. Odcedzić i podać z wybranym sosem.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
345 kcal/1457 kJ |
Tłuszcze: |
3,1 g |
- w tym nasycone: |
1,6 g |
Węglowodany: |
53,8 g |
- w tym cukry: |
1,8 g |
Białko: |
20,0 g |
Błonnik: |
11,1 g |
Sól: |
0,06 g |
Makarony MonteMonaco to nowy, szybki i zdrowy sposób na przyswojenie przez organizm wszystkich witamin i mikroelementów z roślin strączkowych. Produkty są bezglutenowe, zawierają dużo białka i błonnika, dzięki temu spożywamy mniej węglowodanów, a potrawy mają niski indeks glikemiczny. Makaron jest gotowy w 5 minut! Wszystkie rośliny użyte do produkcji makaronu są z certyfikowanych upraw ekologicznych.