BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Makaron haczyki Gancetti bezglutenowe BIO (250 g.)

Dostępność: brak towaru
Cena: 16,27 zł 16.27
Cena w innych sklepach: 18,39 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Makaron haczyki Gancetti bezglutenowe BIO. Opakowanie 250 g.

Makaron z mąki z ciecierzycy.

Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat BIO, odpowiedni dla Wegan.

Włoski makaron bezglutenowy.

Dzięki właściwościom ciecierzycy, makaron uzyskany z jej mąki, jest najbardziej podobny do tradycyjnego makaronu pod względem smaku i wyglądu. Doskonale sprawdza się z różnymi rodzajami przypraw. Ciecierzyca ma bardzo wysoką zawartość błonnika, białka, węglowodanów i tłuszczów. Mąki z ciecierzycy otrzymane przez umiejętne mielenie są przetwarzane „surowe” za pomocą tradycyjnych matryc z brązu, aby zapewnić powolne suszeniem w niskiej temperaturze, co idealne zachowuje wszystkie cechy organoleptyczne ciecierzycy.

Haczyki - rzadko spotykany kształt makaronu, ale dzięki temu ten rodzaj makaronu staje się uniwersalny - odpowiedni do zup, a także jako dodatek do drugich dań. Powierzchnia idealnie chłonie przyprawy.

Niepowtarzalny smak ciecierzycy z białkiem, węglowodanami i tłuszczem, zapewnia równowagę wszystkich składników odżywczych oraz wysoką zawartość błonnika.

Składniki: mąka z ciecierzycy z uprawy ekologicznej, woda.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.

Do wrzącej wody wrzucić makaron i gotować przez określony na opakowaniu czas. Nie mieszać przez pierwsze minuty gotowania. Gotować na małym ogniu. Odcedzić i podać z wybranym sosem. 

Wartość odżywcza w 100 g.:

 Wartość energetyczna:  345 kcal/1457 kJ
 Tłuszcze:  3,1 g
   - w tym nasycone:  1,6 g
 Węglowodany:  53,8 g
   - w tym cukry:  1,8 g
 Białko:  20,0 g
 Błonnik: 11,1 g
 Sól:  0,06 g

 

Makarony MonteMonaco to nowy, szybki i zdrowy sposób na przyswojenie przez organizm wszystkich witamin i mikroelementów z roślin strączkowych. Produkty są bezglutenowe, zawierają dużo białka i błonnika, dzięki temu spożywamy mniej węglowodanów, a potrawy mają niski indeks glikemiczny. Makaron jest gotowy w 5 minut! Wszystkie rośliny użyte do produkcji makaronu są z certyfikowanych upraw ekologicznych.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl