Makaron haczyki Gancetti bezglutenowe BIO. Opakowanie 250 g.
Makaron z mąki z bobu.
Produkt bezglutenowy, posiadający certyfikat BIO, odpowiedni dla Wegan.
Mąka z bobu jest bogata w błonnik i białko, prawie beztłuszczowa, a przede wszystkim zawiera wiele minerałów, jak np. żelazo pochodzenia roślinnego. Makarony tego typu są szczególnie polecane osobom na dietach niskokalorycznych. Mąka z ziaren bobu jest otrzymana w wyniku dokładnego mielenia kamieniami i przetwarzana „na surowo” tradycyjnymi matrycami z brązu. Powolne suszenie w niskiej temperaturze zapewnia idealne zachowanie wszystkich cech organoleptycznych ziaren.
Składniki: mąka z bobu z uprawy ekologicznej, woda.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od źródeł światła.
Do wrzącej wody wrzucić makaron i gotować przez określony na opakowaniu czas. Nie mieszać przez pierwsze minuty gotowania. Gotować na małym ogniu. Odcedzić i podać z wybranym sosem.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
334 kcal/1412 kJ |
Tłuszcze: |
0,5 g |
- w tym nasycone: |
0,3 g |
Węglowodany: |
54,3 g |
- w tym cukry: |
2,6 g |
Białko: |
24,7 g |
Błonnik: |
6,3 g |
Sól: |
0,05 g |
Makarony MonteMonaco to nowy, szybki i zdrowy sposób na przyswojenie przez organizm wszystkich witamin i mikroelementów z roślin strączkowych. Produkty są bezglutenowe, zawierają dużo białka i błonnika, dzięki temu spożywamy mniej węglowodanów, a potrawy mają niski indeks glikemiczny. Makaron jest gotowy w 5 minut! Wszystkie rośliny użyte do produkcji makaronu są z certyfikowanych upraw ekologicznych.