BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Mąka pszenna do świeżego makaronu (1kg)

Dostępność: brak towaru
Cena: 12,63 zł 12.63
Cena w innych sklepach: 14,28 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Mąka pszenna do świeżego makaronu. Opakowanie 1 kg.

Podejmij wyzwanie i zaskocz siebie i swoich bliskich pysznym ręcznie robionym świeżym makaronem!

Zastosowanie: uzyskiwany z rozdrobnienia wysokiej jakości pszenicy durum idealnie nadaje się do produkcji makaronów jajecznych oraz wszystkich rodzajów makaronów suchych.

Włoska mąka jest niezbędna do tego, aby Twoje wypieki smakowały tak, jak w słonecznej Italii. Pszenica dojrzewająca w bardziej nasłonecznionym klimacie niż w Polsce nadaje potrawom wyjątkowego i niepowtarzalnego smaku.

Składniki: pszenica.

Może zawierać śladowe ilości soi.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

 Wartość energetyczna:  345 kcal/1463 kJ
 Tłuszcz:  1,45 g
  - w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,55 g
 Węglowodany:  70,30 g
  - w tym cukry:  3,35 g
 Błonnik:  2,13 g
 Białko:  11,10 g
 Sól:  0g

 

Molino Grassi rozpoczęło swoją działalność w 1934 roku jako przetwórca pszenicy do wypieku chleba. W latach 60-tych druga generacja rodziny postanowiła odkrywać nowe obszary i rozpoczęła produkcję semoliny instalując jedną z pierwszych linii produkcyjnych do przetwarzania pszenicy Durum w północnych Włoszech. W latach 90-tych firma Molino Grassi była także jedną z pierwszych, która zrozumiała jak ważne jest rolnictwo ekologiczne. Dzięki wypracowanym metodom i poszanowaniu dla tradycji i ziemi stała się europejskim liderem w produkcji biologicznej. Od 80 lat Molino Grassi używa naprawdę doskonałych surowców by zaoferować równie doskonały produkt zarówno oid względem jakości jak i wartości odżywczej. 

Dane techniczne

Opakowanie torebka papierowa
Waga/Pojemność 1kg
Kraj pochodzenia Włochy

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl