Linguine bezglutenowe. Opakowanie 400 g.
Produkt bezglutenowy.
Oryginalny włoski makaron.
Bezglutenowy makaron z maki ryżowej pełnoziarnistej i kukurydzianej.
Produkt bez GMO (wytworzono z ziaren niemodyfikowanych genetycznie).
Składniki: ryż pełnoziarnisty 36%, żółta kukurydza 32,5%, biała kukurydza 20%, ryż 8%, skrobia ziemniaczana 3%, emulgatory mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego.
Wartość odżywcza w 100 g.
Energia: |
1445 kJ/341 kcal |
Tłuszcz: |
2,0 g |
- w tym tłuszcze nasycone: |
0,7 g |
Węglowodany: |
73,2 g |
- w tym cukry: |
0,3 g |
Błonnik: |
3,1 g |
Białko: |
6,0 g |
Sól: |
0,003 g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 400 g.
Wyprodukowano we Włoszech.
Proponujemy przepis na: http://pastarummo.it/en/can-i-cook-it-too
Historia makaronów Rummo zaczęła się 160 lat temu. Wtedy to w Benevento we Włoszech, Antonio Rummo zaczął mielić mąkę i wytwarzać makaron. Na początku był to mały rzemieślniczy zakład, który zdobywał uznanie wśród coraz większej liczby Włochów.
Od samego początku makaron był traktowany jako część kultury ojczyzny rodziny Rummo. Doceniali oni włoską przyjemność jedzenia, regionalne tradycje i lokalne przysmaki.
Do dnia dzisiejszego makaron wytwarzany jest w oparciu o unikalną metodę Lenta Lavorazione®, dzięki której powstaje niezrównany w smaku makaron. W połowie XIX wieku trwała rewolucja przemysłowa – pojawiały się coraz to nowe maszyny pozwalające produkować szybciej i szybciej… Jak każdy producent, rodzina Rummo zaczęła się zastanawiać, co jest lepsze dla ich produktów – czy zwrócić większą uwagę na świat natury i pozwolić rzeczom trwać dokładnie tyle, ile tego potrzebują, czy raczej patrzeć na świat człowieka, który gna coraz szybciej. I wtedy podjęli decyzję: "Wszystko na ziemi dzieje się w swoim czasie, musisz słuchać, makaron powie ci, ile czasu potrzebuje ... "
Metoda Lenta Lavorazione wywodzi się z tradycyjnego i rzemieślniczego sposobu wytwarzania makaronu. Cały czas prowadzone są badania nad doborem najlepszych składników, proces wytwarzania jest precyzyjny i odbywa się bez zbędnego pośpiechu, z uwzględnieniem właściwości składników, a wszystko odbywa się w rytmie natury.