Krem z octu balsamicznego truflowy. Opakowanie 210 ml.
Krem balsamiczny glaze smakowy; to gęsty krem z moszczu winogronowego i octu balsamicznego. Zagęstnikiem jest skrobia ziemniaczana. Używany przede wszystkim do dekoracji dań. W zależności od smaku polecamy do: wołowiny,wieprzowiny, cielęciny, pieczonego kurczaka, grillowanych mięs, pizzy, frytek, kanapek, do serów sezonowanych, wędlin, risotto a także jogurtów, deserów i lodów.
Składniki: koncentrat z moszczu winogronowego, ocet balsamiczny z Modeny 25% (ocet winny, moszcz winogronowy), skrobia modyfikowana, aromat truflowy. Zawiera siarczyny.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
210 kcal/893 kJ |
Tłuszcze: |
0,0 g |
- w tym nasycone: |
0,0 g |
Węglowodany: |
50,0 g |
- w tym cukry: |
50,0 g |
Białko: |
0,87 g |
Sól: |
0,09 g |
Firma Leonardi rozpoczęła swoją działalność w XVIII wieku. Ocet balsamiczny, w którym się specjalizuje, jest wyjątkową przyprawą produkowaną w ograniczonej ilości, gdyż ten oryginalny może być wytwarzany wyłącznie na obszarach Modeny i Reggio Emilia.