BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Kawa Etiopia - mielona (karton 250g)

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 4 dni
Cena: 58,18 zł 58.18
Cena w innych sklepach: 65,75 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Kawa Etiopia mielona. Opakowanie 250 g.

Produkt z linii Chiaroscuro. 

Uważa się, że gatunek kawy Arabica pochodzi z Etiopii, gdzie rósł dziko, a swoją nazwę kawa bierze od regionu Kaffa w Etiopii.

Wiele roślin wciąż rośnie dziko, a ich owoce mają zdecydowany smak z wyczuwalnym delikatnym winnym posmakiem. Kawy Sidamo pochodzą z centralnej części kraju i mają niezwykły delikatny smak, przyjemny owocowy aromat i subtelną kwaskowatość.

Temperatura parzenia zasugerował 92°C - 94°C.

Stopień wypalenia: włoski, Agtron stopień 42/35.

 

Odkryj świat Mokaflor - kawę Florencji. Zielona kawa przyjeżdża do Florencji, do palarni Mokaflor, już od blisko 50 lat, z prawie każdej części świata, m.in.: z Meksyku, Gwatemali, Brazylii, Indii, Etiopii, Jawy, Jamajki, Portoryko, Hawajów.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl