BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Filet z makreli po katalońsku (169g)

Dostępność: brak towaru
Cena: 18,16 zł 18.16
Cena w innych sklepach: 20,52 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Filet z makreli po katalońsku. Puszka 169 g.

Świetna przekąska, dodatek do chleba lub innych dań.

Składniki: filet z makreli gotowanej w bulionie (56%), woda, koncentrat pomidorowy (11%), cebula (5,9%), olej rzepakowy, korniszony (2,9%), cukier, ocet z wina białego, sól, pieprz Espelette (0,1%), zagęstniki: guma ksantonowa, guma guar, naturalny aromat, barwniki: ekstrakt z papryki, papryka ostra, pieprz.

Może zawierać gorczycę i siarczyny.

Wartość odżywcza w 100g:

 Wartość energetyczna: 857 kJ/207 kcal
 Tłuszcz: 15,6 g
   - w tym nasycone: 3,4 g
   -w tym Omega3:  
 Węglowodany: 3,3 g
   - w tym cukry: 3,1 g
 Białko: 12,6 g
 Sól: 0,7 g

 

Gendreau to rodzinna firma zbudowana na partnerstwie z lokalnymi rybakami. Surowiec do produkcji dostarcza 14 statków z Saint-Gilles-Croix-de-Vie i rejonu, które są uprawnione do połowu sardynek, makreli i tuńczyka.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl