Czekolada ciemna 50% kakao. Opakowanie 25 g.
Produkt bezglutenowy.
Czekolada zawiera 50% kakao. Wykonana z naturalnych składników wysokiej jakości, zgodnie z tradycyjną metodą podwójnego palenia kakao, charakterystyczną dla formuły Bitter. Idealny dla osób, które chcą zacząć odkrywać produkty z dużą zawartością kakao. Delikatna intensywność prażonych nut w połączeniu z kremowością i smakiem intensywnej czekolady sprawiają, że jest to jeden z najlepszych sposobów na delektowanie się ciemną czekoladą, która jest aromatyczna i ma charakter. Produkt bezglutenowy. Czekolada w postaci 25 gramowej tabliczki, który łatwo podzielić, co pozwala prościej delektować i cieszyć się smakiem pełnej czekolady.
Składniki: cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, regulator kwasowości (wodorowęglan sodu), emulgator (lecytyna SOJOWA), aromat (wanilia). Kakao: minimum 50%.
Może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.
Wartość odżywcza w 100 g.:
Wartość energetyczna: |
538 kcal/2244 kJ |
Tłuszcze: |
32 g |
- w tym nasycone: |
22 g |
Węglowodany: |
53 g |
- w tym cukry: |
51 g |
Białko: |
6,6 g |
Sól: |
0,4 g |
Wyprodukowano i zapakowano w Hiszpanii.
Firma Simón Coll istnieje od 170 lat. Wraz z upływem lat i postępem technicznym produkcja czekolady przechodziła ewolucję, a asortyment wciąż się rozszerzał. Marka jest znana nie tylko w całej Hiszpanii, ale i w 20 innych krajach.