Czekolada biała 30% kakao z cytryną i cynamonem BIO (70 g)
Smak gładki, kremowy, intensywny i aromatyczny. Każda tabliczka jest wyprodukowana w 100% z naturalnych składników, by wydobyć ich smak.
Składniki: masło kakaowe* (minimum 30%), cukier trzcinowy*, mleko w proszku*, cynamon* (0,2%), cytryna* (0,1%), emulgator: lecytyna sojowa (produkty oznaczone gwiazdką pochodzą z ekologicznych upraw).
Alergeny: Ten produkt może zawierać ślady mleka, migdałów, orzechów laskowych i pistacji.
Produkt posiada certyfikat BIO.
Produkt bezglutenowy.
Wartość odżywcza w 100 g.
Energia: |
2399 kJ/573 kcal |
Tłuszcz: |
36,9 g |
- w tym tłuszcze nasycone: |
22,2 g |
Węglowodany: |
53,9 g |
- w tym cukry: |
53,6 g |
Białko: |
6,3 g |
Sól: |
89,4 mg |
Historia firmy Chocolate Orgániko zaczyna się w 2004 roku, kiedy to właściciele spełnili swoje marzenia i założyli małą pracownię czekolady, w której tworzą własną czekoladę.
Wszystkie składniki są starannie wybierane z zielonych źródeł i pochodzą od drobnych producentów, których uprawy cechuje rygorystyczne przestrzeganie norm i pełne poszanowanie środowiska.
Słodkie produkty powstają w małej pracowni w Alcalá de Henares w Madrycie (Hiszpania). Do produkcji wykorzystujemy jedynie kakao Trinitario z Dominikany,a cukier pozyskujemy z trzciny cukrowej.
Filozofią firmy jest czerpanie przyjemności z pracy, tworzenie najnowocześniejszych czekoladek ze 100% naturalnych surowców i oferowanie Klientom zdrowego, naturalnego i unikalnego produktu.
Opakowania? Mówią same za siebie…