BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Pyszne nowości!
Pyszne nowości!

Pyszne nowości w naszej ofercie!


Makaron warkoczyk z cytryną, wstążeczka z łososiem, z borowikami, wstążeczka z winem! Spaghetti i kokardki z sepią!
Wyjątkowe i do tego piękne!
Tak ciekawe propozycje uatrakcyjnią i urozmaicą Twoje dania, dodając nutę dodatkowego smaku i zaskakujący wygląd. Makaron z lekko cytrynowym posmakiem idealnie skomponuje się z rybą – np. łososiem lub dorszem. Spaghetti z sepią i krewetkami z patelni będzie wyglądać i smakować jak danie z najlepszego bistro.
Czyż ta kokardka z sepią nie wygląda cudnie? Wyobraź ją sobie na talerzu w towarzystwie aromatycznego sosu – rozkosz nie tylko dla kubków smakowych ale i wspaniałe doznania wizualne.

Makaron firmy Tarall’oro to gwarancja najlepszej jakości.
Firma powstała w pięknych krainach południowo-wszchodniej części prowincji Bari, w mieście Turi, w 1982 roku jako producent taralli – prawdziwych i naturalnych przekąsek typowych dla południowych Włoch. Misją firmy od początku było jak najlepsze zaspokojenie potrzeb swoich klientów.
W ciągu kilku lat, firma zdecydowała się zaoferować swoim Klientom nowe produkty, cały czas utrzymując wysoką jakość. Uruchomiła w tym celu nową linię rzemieślniczej produkcji makaronu, który został bardzo dobrze przyjęty na rynku. Makaron wytwarza się stosując kalibrowaną semolinę otrzymaną poprzez ekstrakcję z najlepszej pszenicy twardej Durum, pochodzącej z rejonu Murgia w Apulii. Na początku proces produkcyjny odbywał się na tradycyjnych maszynach, które pozwalały na produkcję tylko tradycyjnego makaronu jak orecchiette, cavatelli, fusilli, strascinate, capunti.
Po latach, dzięki ciągłemu zapotrzebowaniu klientów, które przyczyniło się do rozwoju firmy, nowe linie produkcyjne z nowymi maszynami z płytami z brązu zostały wdrożone w celu umożliwienia produkcji makaronów takich jak: ciocche, ruote, Fiori, Pennette, maccheroncini, strozzapreti.
W 2000 roku powstała nowa linia produkcyjna w celu umożliwienia produkcji Tagliolina i Spaghetti nowej wyższej jakości. Mimo wprowadzania coraz to nowszych technologi, produkcja zawsze trzymała się tradycji żeby zachować smaki przeszłości.

Kokardki z sepią

Warkoczyki z cytryną

Wstążeczki z winem

Grzebień ze szpinakiem

Rurka z sepią

Spaghetti z sepią

Wstążeczki z borowikami

Wstążeczki ze szpinakiem

Wstążeczki z łososiem

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl