Pyszne nowości w naszej ofercie!
Makaron warkoczyk z cytryną, wstążeczka z łososiem, z borowikami, wstążeczka z winem! Spaghetti i kokardki z sepią!
Wyjątkowe i do tego piękne!
Tak ciekawe propozycje uatrakcyjnią i urozmaicą Twoje dania, dodając nutę dodatkowego smaku i zaskakujący wygląd. Makaron z lekko cytrynowym posmakiem idealnie skomponuje się z rybą – np. łososiem lub dorszem. Spaghetti z sepią i krewetkami z patelni będzie wyglądać i smakować jak danie z najlepszego bistro.
Czyż ta kokardka z sepią nie wygląda cudnie? Wyobraź ją sobie na talerzu w towarzystwie aromatycznego sosu – rozkosz nie tylko dla kubków smakowych ale i wspaniałe doznania wizualne.
Makaron firmy Tarall’oro to gwarancja najlepszej jakości.
Firma powstała w pięknych krainach południowo-wszchodniej części prowincji Bari, w mieście Turi, w 1982 roku jako producent taralli – prawdziwych i naturalnych przekąsek typowych dla południowych Włoch. Misją firmy od początku było jak najlepsze zaspokojenie potrzeb swoich klientów.
W ciągu kilku lat, firma zdecydowała się zaoferować swoim Klientom nowe produkty, cały czas utrzymując wysoką jakość. Uruchomiła w tym celu nową linię rzemieślniczej produkcji makaronu, który został bardzo dobrze przyjęty na rynku. Makaron wytwarza się stosując kalibrowaną semolinę otrzymaną poprzez ekstrakcję z najlepszej pszenicy twardej Durum, pochodzącej z rejonu Murgia w Apulii. Na początku proces produkcyjny odbywał się na tradycyjnych maszynach, które pozwalały na produkcję tylko tradycyjnego makaronu jak orecchiette, cavatelli, fusilli, strascinate, capunti.
Po latach, dzięki ciągłemu zapotrzebowaniu klientów, które przyczyniło się do rozwoju firmy, nowe linie produkcyjne z nowymi maszynami z płytami z brązu zostały wdrożone w celu umożliwienia produkcji makaronów takich jak: ciocche, ruote, Fiori, Pennette, maccheroncini, strozzapreti.
W 2000 roku powstała nowa linia produkcyjna w celu umożliwienia produkcji Tagliolina i Spaghetti nowej wyższej jakości. Mimo wprowadzania coraz to nowszych technologi, produkcja zawsze trzymała się tradycji żeby zachować smaki przeszłości.