BLOG delprima.pl
Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Trufle - o czym trzeba wiedzieć?

Trufle – z czym to się je?

Trufle należą do elitarnej grupy produktów. W hierarchii kulinarnej plasują się obok takich rarytasów jak szafran czy kawior, a ich cena potrafi przekroczyć kilka tysięcy euro za kilogram. Czym te niezwykłe grzyby przyciągają uwagę smakoszy ze wszystkich stron świata?

Nowe oliwy Calvi
Nowe oliwy Calvi


Z przyjemnością informujemy, że dotarła do nas oliwa z oliwek, wprost od włoskiej rodzinnej firmy Calvi.

Produkty tej firmy mamy w swojej ofercie od wielu lat i cieszą się dużym uznaniem wśród naszych Klientów. W ciągłej sprzedaży mamy oliwę niefiltrowaną Pinzimolio, oliwę Mosto Classico (zielone opakowanie) oraz oliwę Mosto Oro - wytwarzaną z jednego rodzaju oliwek.

Czasami sprowadzamy inne rodzaje, abyście Państwo mieli możliwość spróbowania innych produktów firmy, która dostarcza najwyższej jakości oliwy z oliwek od ponad 100 lat. W tej chwili firmą zarządza już kolejne pokolenie rodziny Calvi.

W ostatniej dostawie otrzymaliśmy:

1. Oliwa "Lucinasco" D.O.P. - najwyższej jakości oliwa z certyfikatem pochodzenia. Wytwarzana jest tylko z oliwek Taggiasca rosnących w gajach oliwnych tylko wokół miejscowości Lucinasco.

Lucinasco położone jest na wzgórzu na wysokości ok. 500 m.n.p.m. Jest jedną z najpiękniejszych wiosek w dolinie Oneglia na zachodniej Riwierze Ligure.
Gaje oliwne, które rozciągają się pod wioską na tradycyjnych, charakterystycznych tarasach, obsadzone są wyłącznie drzewami oliwnymi odmiany Taggiasca. Plony są niższe niż w innych gajach w dolinie, jednak prawdopodobnie ze względu na ich szczególnie korzystne położenie, skład gleby i wysokość, oliwki z  Lucinasco dają oliwę najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia o doskonałej, niezrównanej jakości. Znana jest w całych Włoszech ze względu na delikatny smak.
Oliwa „Riviera Ligure Lucinasco D.O.P.” jest uzyskiwana z oliwek produkowanych w gajach Lucinasco i tłoczonych w olejarni należącej do rodziny Calvi.
Tłoczona jest na zimno, niefiltrowana, a po okresie naturalnej dekantacji butelkowana.
Elegancko opakowana butelka zapewnia całkowitą ochronę przed światłem, aby lepiej zachować właściwości organoleptyczne produktu.
Na etykiecie podana jest całkowitą ilość certyfikowanej oliwy wytłoczonej w danym roku.
Produkowana i butelkowana we Włoszech.

2. Oliwa Green Fruit - oliwa z pierwszego tłoczenia, która jest uzyskiwana z oliwek, które są tylko częściowo dojrzałe. Idealna dla miłośników oliwy o wyjątkowym smaku.

„Green Fruit” to doskonała włoska oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, otrzymywana z jednego rodzaju oliwek: Oliva Ogliarola. Zbiera się je zanim osiągną pełną dojrzałość.
Oliwa ma pełny, lekko zielony, owocowy smak z pikantnymi nutami. Jest to idealny produkt dla miłośników wysokiej jakości oliwy z oliwek o wyjątkowym smaku. Idealny do fasoli, świeżych warzyw, zup i ryb - w tym do sztokfiszy, gotowanych lub duszonych.
Butelkowane w cylindrycznej butelce z ciemnego szkła, która zapewnia lepszą ochronę przed światłem.
100% włoski olej - tłoczony na zimno.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl