BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Makarony bezglutenowe
Makarony bezglutenowe

W ofercie sklepu delprima.pl pojawiła się nowa kategoria produktów, której do tej pory było – makarony bezglutenowe. Produkty są o tyle wyjątkowe, że pochodzą od producenta, który makaronami zajmuje się od ponad 160 lat.

Historia makaronów Rummo zaczęła się 160 lat temu. Wtedy to w Benevento we Włoszech, Antonio Rummo zaczął mielić mąkę i wytwarzać makaron. Na początku był to mały rzemieślniczy zakład, który zdobywał uznanie wśród coraz większej liczby Włochów.

Makarony, również te bezglutenowe wytwarza się z wykorzystaniem metoda Lenta Lavorazione. Wywodzi się ona z tradycyjnego i rzemieślniczego sposobu wytwarzania makaronu. Cały czas prowadzone są badania nad doborem najlepszych składników, proces wytwarzania jest precyzyjny i odbywa się bez zbędnego pośpiechu, z uwzględnieniem właściwości składników, a wszystko odbywa się w rytmie natury.

Firma Rummo zwraca ogromną uwagę na zrównoważony rozwój – dba o to, aby w procesie wytwarzania makaronu wykorzystywać energię odnawialną i stosować tylko naturane składniki.

W roku 2015 – po wielu próbach i badaniach – w ofercie pojawia się makaron bezglutenowy przygotowany wyłącznie z brązowego ryżu oraz białej i żółtej kukurydzy (bez GMO). Jest tak samo smaczny jak tradycyjny makaron z pszenicy durum, gdyż w jego produkcje Rummo wkłada całe doświadczenie i pasję sześciu pokoleń rodziny.

W ofercie sklepu delprima.pl znajdziecie dziesięć rodzajów makaronu bezglutenowego. Sześć z nich jest robionych z mąki ryżowej, dwa z mąki z ciecierzycy, a dwa z mąki z soczewicy.

Polecamy nasze makarony bezglutenowe nie tylko osobom cierpiącym na nietolerancję glukozy. Ich smak zaskoczy każdego. A specjalny proces wytwarzania sprawi, że nawet przegotowany makaron nie będzie się rozpadał.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl