BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Słodkie nowości z Hiszpanii
Słodkie nowości z Hiszpanii

W maju wprowadzamy do oferty produkty hiszpańskiego producenta czekolady - firmy Chocolate Orgániko. Produkty te wyróżniają się smakiem, jakością a także certyfikatami BIO. Produkt w 100% ekologiczny, co potwierdzone jest odpowiednimi certyfikatami.

W ofercie posiadamy:

- Czekolada biała 30% kakao z cytryną i cynamonem BIO (70 g) - http://bit.ly/2rEfBKt

- Czekolada ciemna 56% kakao z oliwą extra virgin z oliwek BIO (70 g) - http://bit.ly/2rBK8Zo

- Czekolada ciemna 70% kakao BIO (70 g) - http://bit.ly/2rDouUt

- Czekolada ciemna 70% kakao z kwiatem soli z Ibizy BIO (70 g) - http://bit.ly/2KjvdKc

- Czekolada ciemna 70% kakao z miętą BIO (70 g) - http://bit.ly/2wA6oaN

- Czekolada ciemna 95% kakao BIO (70 g) - http://bit.ly/2Gc8FIN

- Czekolada mleczna 36% kakao z chili, wanilią i cynamonem BIO (70 g) - http://bit.ly/2KjO33P

- Czekolada mleczna 36% kakao z pomarańczą i kardamonem BIO (70 g) - http://bit.ly/2KYlfPF

Oraz:

- Migdały marcona w czekoladzie białej 30% kakao z kwiatem soli BIO (80 g) - http://bit.ly/2Ga5xNJ

- Migdały marcona w czekoladzie mlecznej 36% kakao z cynamonem BIO (80 g) - http://bit.ly/2KgU8xY

- Migdały marcona w czekoladzie mlecznej 36% kakao z japońską zieloną herbatą Matcha BIO (80 g) - http://bit.ly/2wEsCZg

Historia firmy Chocolate Orgániko zaczyna się w 2004 roku, kiedy to właściciele spełnili swoje marzenia i założyli małą pracownię czekolady, w której tworzą własną czekoladę.

Wszystkie składniki są starannie wybierane z zielonych źródeł i pochodzą od drobnych producentów, których uprawy cechuje rygorystyczne przestrzeganie norm i pełne poszanowanie środowiska.

Słodkie produkty powstają w małej pracowni w Alcalá de Henares w Madrycie (Hiszpania). Do produkcji wykorzystywane jest jedynie kakao Trinitario z Dominikany, a cukier pozyskiwany jest z trzciny cukrowej.

Filozofią firmy jest czerpanie przyjemności z pracy, tworzenie najnowocześniejszych czekoladek ze 100% naturalnych surowców i oferowanie Klientom zdrowego, naturalnego i unikalnego produktu.

Opakowania? Mówią same za siebie…

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl