BLOG delprima.pl
Jakie kuchnie świata korzystają z anchois? Sprawdź, gdzie anchois jest najpopularniejsze

Przetwory z sardeli europejskiej, czyli anchois, to malutkie rybki, które charakteryzują się niezwykle wyrazistym smakiem oraz zapachem. Cieszą się one ogromną popularnością na całym świecie. Odpowiadając na pytanie, w jakich kuchniach korzysta się z anchois, należy zaznaczyć, że uwielbia je kuchnia włoska, hiszpańska, a także francuska. Pomysłów na ich wykorzystanie jest naprawdę wiele. Można podawać je jako przystawkę przed daniem głównym, świetnie sprawdzą się jako zakąska na imprezie, można na ich bazie przygotowywać rozmaite dania główne.

Wartości odżywcze anchois

Wartości odżywcze anchois

Dlaczego warto wprowadzić anchois na stałe do naszego menu?

Co dostarczamy naszemu organizmowi, spożywając anchois?

Nowy wpis - zapraszamy do lektury!

Włoska mąka Molino Grassi
Włoska mąka Molino Grassi

Co jest niezbędne do zrobienia doskonałej pizzy lub makaronu? To oczywiste! Mąka! I to włoska mąka! :)

Dotarła do nas kolejna dostawa prosto z Italii.

W ofercie mamy mąkę firmy Molino Grassi.

Możecie Państwo wybrać mąkę do pizzy, makaronu, ciast, a także mąkę "manitoba". Mąka Manitoba zawdzięcza swoją nazwę miastu w Kanadzie. Na tych terenach rosła pszenica - niezbyt wydajna, ale dość odporna na warunki pogodowe, w tym mróz. We Włoszech nosi nazwę mąki amerykańskiej. Manitoba uważana jest za silną mąkę z indeksem W powyżej 300.

Czym jest indeks W? Zapraszamy na stronę mąki manitoba: https://delprima.pl/pl/p/Maka-pszenna-Manitoba-1kg/4363

Molino Grassi rozpoczęło swoją działalność w 1934 roku jako przetwórca pszenicy do wypieku chleba. W latach 60-tych druga generacja rodziny postanowiła odkrywać nowe obszary i rozpoczęła produkcję semoliny instalując jedną z pierwszych linii produkcyjnych do przetwarzania pszenicy Durum w północnych Włoszech. W latach 90-tych firma Molino Grassi była także jedną z pierwszych, która zrozumiała jak ważne jest rolnictwo ekologiczne. Dzięki wypracowanym metodom i poszanowaniu dla tradycji i ziemi stała się europejskim liderem w produkcji biologicznej. Od 80 lat Molino Grassi używa naprawdę doskonałych surowców by zaoferować równie doskonały produkt zarówno pod względem jakości jak i wartości odżywczej.

https://youtu.be/scdYm7M7ddI

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl