Co jest niezbędne do zrobienia doskonałej pizzy lub makaronu? To oczywiste! Mąka! I to włoska mąka! :)
Dotarła do nas kolejna dostawa prosto z Italii.
W ofercie mamy mąkę firmy Molino Grassi.
Możecie Państwo wybrać mąkę do pizzy, makaronu, ciast, a także mąkę "manitoba". Mąka Manitoba zawdzięcza swoją nazwę miastu w Kanadzie. Na tych terenach rosła pszenica - niezbyt wydajna, ale dość odporna na warunki pogodowe, w tym mróz. We Włoszech nosi nazwę mąki amerykańskiej. Manitoba uważana jest za silną mąkę z indeksem W powyżej 300.
Czym jest indeks W? Zapraszamy na stronę mąki manitoba: https://delprima.pl/pl/p/Maka-pszenna-Manitoba-1kg/4363
Molino Grassi rozpoczęło swoją działalność w 1934 roku jako przetwórca pszenicy do wypieku chleba. W latach 60-tych druga generacja rodziny postanowiła odkrywać nowe obszary i rozpoczęła produkcję semoliny instalując jedną z pierwszych linii produkcyjnych do przetwarzania pszenicy Durum w północnych Włoszech. W latach 90-tych firma Molino Grassi była także jedną z pierwszych, która zrozumiała jak ważne jest rolnictwo ekologiczne. Dzięki wypracowanym metodom i poszanowaniu dla tradycji i ziemi stała się europejskim liderem w produkcji biologicznej. Od 80 lat Molino Grassi używa naprawdę doskonałych surowców by zaoferować równie doskonały produkt zarówno pod względem jakości jak i wartości odżywczej.
https://youtu.be/scdYm7M7ddI